Boeken

uitgebeend

Titel: Uitgebeend
Auteur: Marcel van Silfhout
Uitgever: De Vrije Uitgevers
ISBN:

978-94-91481-04-8

Samenvatting

Ontluisterend portret van ons voedsel

In Nederland raken ieder jaar meer dan 60.000 mensen besmet met salmonella. Op driekwart van ons kippenvlees is de resistente ESBL-bacterie aangetroffen. Is ons eten wel zo veilig als fabrikanten en ministers beweren?

In dit boek analyseert onderzoeksjournalist en voormalig Zembla-reporter Marcel van Silfhout een aantal recente voedselaffaires. Dat levert een verontrustend beeld op van onze voedingsindustrie
en het falende overheidstoezicht daarop. Terwijl het aantal incidenten met ziekmakend eten toeneemt, is de controle vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tot op het bot uitgehold.

Voor dit boek werden meer dan honderd betrokkenen geïnterviewd, van voormalige voedselinspecteurs en slachthuisdirecteuren tot gedupeerde boeren en oud-ministers en -staatssecretarissen. Met een nawoord van prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

‘Een indringend onderzoek dat voer geeft aan een essentiële discussie’
Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese Rekenkamer en voormalig Nationale Ombudsman

‘Van Silfhout laat zien hoe belangrijk het is dat we onze zaak op orde hebben’


9200000032421004

Titel: Een pleidooi voor echt eten
Auteur: Michael Pollan
Uitgever: Rainbow
ISBN: 978-90-41711-43-4

Samenvatting

Hoe drukker we ons maken over gezonde voeding, hoe ongezonder we worden. Nooit eerder werd er zo veel aandacht besteed aan wat we eten als nu. Het is dan ook vreemd dat veel van wat we eten eigenlijk geen voedsel is, maar een eetbare, voedselachtige substantie – niet langer het product van de natuur maar van wetenschap, geproduceerd in een fabriek en niet op het land. Michael Pollan roept op om weer zelf na te denken over wat we eten: – Eet echt eten, niet te veel, vooral planten – Eet alleen dieren die zelf goed gegeten hebben – Koop geen verpakkingen waar gezondheidsclaims op staan – Eet zoveel junkfood als u wilt zolang u het maar zelf kookt 'Een levendig geschreven boek van onschatbare waarde.' – The New York Times

 


 

1001004007590040

Titel: Supplementen onder de loep
Auteur: Brian Clement
Uitgever: VBK Media
ISBN: 978-90-20203-76-9

Samenvatting

Men is zich er vaak niet van bewust dat er misleidende informatie staat op de etiketten van voedingssupplementen of men die nu bij de drogist of bij the reformzaak koopt. Het merendeel van deze supplementen is afkomstig uit laboratoria van de farmaceutische industrie en wordt kunstmatig geproduceerd. Bijna alle medisch wetenschappelijke studies op het gebied van voedingsstoffen en gezondheid baseren zich op het gebruik van synthetische voedingssupplementen. Er bestaan duidelijke verschillen tussen natuurlijke- en synthetische supplementen en hoe deze invloed hebben op je gezondheid. Dit boek helpt je de weg te vinden in het enorme aanbod van vitaminen en mineralen. Het laat zien hoe je, bijvoorbeeld door de informatie op de etiketten, de plantaardige supplementen kunt onderscheiden van synthetische. Kies de juiste supplementen voor een optimale gezondheid

 


 

0-0-0-3D

Titel: Handboek Kanker
Auteur: Henk Fransen
Uitgever: Ankh-Hermes B.V., Uitgeverij
ISBN: 978-90-20211-26-9

Samenvatting

Handboek Kanker van Henk Fransen is het meest complete boek over kanker. Het combineert op unieke wijze reguliere en alternatieve geneeswijzen, zonder het een of het ander af te wijzen. Wie de diagnose kanker krijgt, gaat vaak op zoek naar manieren om zelf zoveel mogelijk controle uit te kunnen oefenen. In die zoektocht beland je op internet al snel in een wirwar aan informatie over mogelijke behandelingen en (alternatieve) geneeswijzen bij kanker. Wat moet je doen? Hoe kun je beoordelen of iets wel of niet goed voor je is? Dit praktische Handboek Kanker helpt je snel en veilig op weg. Met behulp van een sterke- en zwakke puntentest bepaal je per onderdeel waar jouw verbeterpunten liggen (bijvoorbeeld op het gebied van voeding, supplementen, geestelijk welzijn) en hoe je hiermee aan de slag kunt. Dit alles in combinatie met de reguliere behandeling in het ziekenhuis waar je voor kiest.

 


 

100 jaar medische leugens2

Titel: 100 Jaar Medische Leugens
Auteur: Randall Fitzgerald
Uitgever: Ankh-Hermes B.V., Uitgeverij
ISBN: 978-90-20201-12-3

Samenvatting

Randall Fitzgerald
100 jaar medische leugens
Hoe medicijnen en voedsel je gezondheid ondermijnen
Met een voorwoord van H.C. Moolenburgh

We hebben voedsel en medicijnen nodig om gezond te blijven. Maar hoe gezond zijn ons huidige voedsel en medicijnen eigenlijk? Staat bij fabricage en gebruik ervan de gezondheid wel voorop, of spelen hele andere motieven een hoofdrol? Randall Fitzgerald neemt de lezer mee naar de verbijsterende wereld van de synthetische stoffen in onze voeding en medicijnen. De conclusies van zijn bevindingen zijn shockerend. Onze pogingen het leven te verbeteren met behulp van synthetische chemicaliën tasten de gezondheid van onszelf en van al het andere leven op aarde op een alarmerende manier aan. Ons lichaam wordt steeds zwaarder belast door vreemde chemicaliën, terwijl dieren steeds vaker muteren door de aanwezigheid van deze stoffen. Fitzgerald onthult in dit boek de enorme omvang van het probleem en de risico's die we als mensheid nemen, en geeft aan wat we zelf tegen deze belasting door synthetische stoffen kunnen doen.

Een schokkend verslag met harde feiten over de giftige stoffen in ons voedsel

RANDALL FITZGERALD is al dertig jaar journalist en onderzoeksverslaggever en schreef diverse boeken. Hij schreef artikelen voor The Washington Post en The Wall Street Journal. -www.hundredyearlie.com

 


 

Kris Verburgh Voedselzandloper

Titel: De Voedselzandloper
Auteur: Kris Verburgh
Uitgever: Prometheus Bert Bakker
ISBN: 978-90-35140-19-6

Samenvatting

In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking! 

Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, drie jaar later zijn tweede. Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.

'In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegd verouderingsproces en onze voedingwijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten.' – Dr. Herman Becq , internist-endocrinoloog 

'Overheden en gezondheidsinstanties die zich zorgen maken over trends als wereldwijde vergrijzing en een compleet onbetaalbare gezondheid zouden er goed aan doen De Voedselzandloper te lezen: de simpele maar grondig onderbouwde oplossing ligt in gezonder eten en leven!' – Reinier Evers, Trendwatcher van het Jaar, oprichter van Trendwatching.com

Over Schitterend!:

'In zijn jeugdig enthousiasme zet Kris Verburgh Stephen Hawking opzij; niet in vakkennis of ervaring, maar in helderheid en eenvoud.' – De Standaard 

 


 

veroudering-vertragen

Titel: Veroudering vertragen
Auteur: Kris Verburgh
Uitgever: Prometheus Bert Bakker
ISBN: 978-90-35143-98-2

Samenvatting

Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder? En wat kunnen we hieraan doen? Wat is het verband tussen seks en veroudering, tussen kanker en onsterfelijkheid? Naast antwoord op dergelijke vragen, schetst Verburgh in Veroudering vertragen toekomstige doorbraken die veroudering kunnen afremmen, zodat we zo lang mogelijk gezond kunnen blijven. Volgens vooraanstaande wetenschappers kan veroudering binnenkort zelfs omgekeerd worden. Kortom, mensen weer jonger maken. Tevens kaart Verburgh de vele misverstanden over veroudering aan, zoals dat we ouder worden omdat we verslijten of dat antioxidanten veroudering vertragen. Verburgh bespreekt daarnaast de rol van voeding in het versnellen of vertragen van veroudering, en legt uit waarom zo veel mensen met overgewicht kampen, en waarom de klassieke verklaring voor waarom we dik worden tekortschiet. Hij verklaart tevens waarom het beste dieet om gewicht te verliezen tegelijk ook veroudering afremt. Bovendien wordt in Veroudering vertragen een nieuw model voorgesteld, met verschillende treden die methodes omvatten om het verouderingsproces te vertragen. Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, vier jaar later zijn tweede. Beide boeken werden genomineerd voor de Eureka-wetenschapsprijs. Op 28-jarige leeftijd creëerde Verburgh een nieuw wetenschappelijk vakgebied: de nutrigerontologie. Zijn vorige boek, De voedselzandloper, werd een besteller, met 350.000 verkochte exemplaren. Het werd genomineerd voor Boek van het Jaar.

line

 

Dr.Rath

Titel: Waarom dieren geen hartinfarct krijgen… maar mensen wel
Auteur: Matthias Rath
Uitgever: MR Publishing
ISBN: 978-90-76332-48-2

Samenvatting

Dit boek geeft uitleg over de baanbrekende medische vooruitgang bij het voorkomen van hartinfarcten, beroertes, hoge bloeddruk, hartzwakte, hartritmestoornissen en andere volksziekten. Dr. Matthias Rath, internationaal gewaardeerd wetenschapper en arts, bereikte deze doorbraak bij het cellulaire vitaminonderzoek waarmee miljoenen mensenlevens gered kunnen worden. Het effectief bestrijden van hart- en vaatziekten is nu mogelijk. Met een wereldwijde advertentiecampagne in de New York Times en in andere kranten maakte dr. Rath duidelijk dat de belangengroepen achter de farmaceutische en petrochemische industrie zijns inziens de grootste profiteurs van deze oorlog en van andere internationale crises zijn. Als mens, wetenschapper en arts plaatste hij zich daarmee tegenover een ogenschijnlijk oppermachtig economisch en politiek kartel. Dit boek vormt de wetenschappelijke basis voor de stap die dr. Rath in het belang van de gehele mensheid gemaakt heeft. Dr. Rath voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van iedereen.

 


 

 

9200000000941326

Titel: Voeding en fysieke degeneratie
Auteur: Weston A. Price
Uitgever: Succesboeken
ISBN: 978-90-79872-42-8

Samenvatting

Het dikke onderzoeks/reisverslag (560 pag.) met honderden foto's, in groot formaat (23 x 29,5 cm) met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen:
wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen. 
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld. 
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een 
perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, 
geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: 
cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, 
als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel. 
Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek 'Voeding en fysieke degeneratie'.

Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen 
van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid. 

“Absoluut een basisboek over voeding en het voorkomen van ziekte, 
dat vandaag de dag nog even relevant is als toen het voor het eerst werd uitgebracht. Ver zijn tijd vooruit.” 
– Jonathan V. Wright, arts

“Optimale en gezonde voeding is het medicijn van de toekomst.”
– Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar

“Voeding en fysieke degeneratie zou iedereen moeten lezen. Wij tandartsen weten als 
geen ander hoe belangrijk voeding is om tandbederf te voorkomen.”
– Drs. Fred Neelissen, tandarts en mede-oprichter van de
Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT)

“Dr. Weston Price was een van de eerste vooraanstaande gezondheidswetenschappers van de 20ste eeuw.
Dit uitzonderlijke meesterwerk op het gebied van voedingswetenschap behoort in de boekenkast 
van iedereen die oprecht wil leren hoe voeding de gezondheid kan verbeteren.”
— Dr. Joseph Mercola

 


 

 

Titel: Cholesterol is niet schadelijk
Auteur: Dr. Gábor Lenkei
Uitgever: Free Choice Benelux B.V.
ISBN: 978-90-81738-81-1

Samenvatting

Volgens de heersende opvatting is cholesterol een schadelijke stof. Maar de vraagt dringt zich op: is dit gebaseerd op echte wetenschap of slechts een dogmatische misvatting? De afgelopen tientallen jaren zijn wij met zijn allen bang gemaakt voor Cholesterol en de grote gevaren die deze levensbedreigende stof met zich mee zou brengen voor ons hart en onze bloedvaten. Continue worden wij via alle vormen van informatievoorziening gewaarschuwd. De voedingsindustrie, die op de cholesterolangst inspeelt met haar producten zoals margarines, storten met hun talrijke reclames dezelfde boodschap continue over ons uit. En ook farmaceuten varen er wel bij; zij hebben met hun cholesterolverlagers een enorme markt kunnen creëren. Alleen al in Nederland nemen 1,5 miljoen mensen dagelijks cholesterol verlagende medicijnen. Maar klopt dit verhaal nu wel? Wat is de wetenschap hierachter? Welke biochemische theorie ligt hieraan ten grondslag en houdt deze wel stand tegenover de werkelijke feiten? Is cholesterol niet juist zeer essentieel voor ons lichaam? Worden de geslachtshormonen niet uit cholesterol gemaakt? Is het ook niet de basis van Vitamine D? Bestaan onze hersenen niet voor een groot deel uit cholesterol? Waarom maakt ons lichaam zelf cholesterol aan? Is dit soms omdat het in elk celmembraan voorkomt? Is cholesterol wel de echte oorzaak van aderverkalking? Waarom slaat cholesterol niet neer in de aders en haarvaten waar het bloed langzaam stroomt en wel in de slagaders waar zeer snelle stroming is? Zijn cholesterolverlagers zoals statines wel echt nodig? Doen deze medicijnen wat ze beloven? En hebben ze geen ongewenste (bij-) werkingen? Wat bepaalt eigenlijk echt de gezondheid van onze bloedvaten? Dr. Gábor Lenkei is op zoek gegaan naar de antwoorden op al deze en nog andere vragen en heeft de waarheid over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen in een nieuw boek blootgelegd.

 


 

 

peskin

Titel: Het verzwegen verhaal over kanker
Auteur: Professor Brian S.Peskin
Uitgever: Succesboeken
ISBN: 978-90-79872-43-5

Samenvatting

Het verzwegen verhaal over kanker, een lijvig boek van 544 pagina's, maakt duidelijk dat professor Brian Peskin 
als een van de weinigen in staat is om de ongezouten waarheid helder en krachtig naar voren te brengen.
Het boek is geschreven voor zowel de leek als de professional.

Het verzwegen vehaal over kanker ontsluit voor het eerst een groot deel van de wetenschap
die nooit eerder beschikbaar was voor het grote publiek. Professor Peskin wordt wel 'de grootste
kwantumvoedingsdeskundige van onze tijd' genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op
het gebied van gezondheid en voeding. Dit boek bewijst dat.

Kanker is een van de meest afschuwelijke woorden in de Nederlandse taal: het staat voor de verschrikkelijkste
ziektebeelden en het wordt te pas en te onpas gebruikt als scheldwoord.
Kanker is een wereldwijde plaag geworden, waarvan het einde nog niet in zicht is.
Ons wordt verteld dat kanker in onze genen zit en dat daar niets aan te doen is.

Decennia geleden al ontdekte Nobelprijswinnaar Otto Warburg, arts en fysioloog,
de primaire oorzaak van kanker. Deze heeft weinig van doen met de huidige kankerwerende
aanbevelingen, zoals het eten van meer groenten en fruit, het toevoegen
van soja, het jezelf ontzeggen van heerlijk (biologisch-dynamisch) vlees, het – zogenaamd
– gezond eten en het beoefenen van meer lichaamsbeweging.

Na jaren van uiterst nauwkeurig, wetenschappelijk onderzoek is kanker nu volledig
ontrafeld. Je zult ontdekken hoe je de primaire oorzaak van kanker kunt stoppen.
Het eenvoudige, kankerwerende vijfstappenplan in dit boek laat zien hoe je jezelf kunt beschermen
tegen alle vormen van kanker. Wereldwijd vertrouwen artsen op de inzichten en conclusies van
professor Peskin met betrekking tot kanker en andere gezondheidskwesties.

Ontdek in dit boek:
* Waarom kanker niet genetisch is. Moleculair biologen van wereldfaam vertellen waarom.
* Dat er een verband bestaat tussen hartaandoeningen en kanker.
* Hoe je een tumor goedaardig houdt.
* Dat borstkanker is te voorkomen.
* Dat mammografie kanker niet vroeg opspoort en waarom het schadelijk is.
* Dat, in tegenstelling tot de algemene overtuiging, vezels niet gezond zijn. Ontdek het dodelijke
verband tussen vezels en het krijgen van kanker.

 


 

 

Populair