Ga de strijd aan met Candida in zeven effectieve stappen

Candida

Onder gezonde omstandigheden leeft Candida bij iedereen in het maag- en darmstelsel waar het rustig helpt met het verteren van voedsel, en bacteriële indringers weert.

De Candida wordt meestal in toom gehouden door een geschikte pH (zuur-base-evenwicht) en door andere vriendelijke microben.

Oncontroleerbaar

Onder de juiste leefomstandigheden kan Candida zich snel vermenigvuldigen. De ééncellige vergisten op eenvoudige suikers, totdat ze veranderen in een schimmel met een tentakelachtige vorm. De draadvormige draden die een beetje op wortels lijken scheiden gif af en richten een ravage aan.

Hieronder ziet u een lijst met punten waardoor u voorgoed kunt afrekenen met Candida volgens Celeste McGover

1) Medicijngebruik

De eerste stap in de behandeling van Candida patiënten is om geen antibioticakuur meer te nemen. Maar antibiotica zijn niet de enige dysbiose inducerende middelen. Ook zuur onderdrukkende en protonpompremmers veranderen de pH van de maag en verzwakken het zuur die normaal beschermt tegen pathogenen en maakt het een speelplaats voor microben zoals dodelijke Clostridium difficile en gisten.

Anti-conceptie en hormonale substitutietherapie die een toename van oestrogeen niveaus geven, leiden tot het bloeien van de schimmels. Corticosteroïden en anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Prednison vernietigen goede bacteriën, waardoor schimmelsoorten de overhand nemen met als gevolg een verzwakking van het immuunsysteem.

Het herstellen van de effecten van antibiotica

Bewezen is dat de microbiële gemeenschappen in razend tempo zich ontwikkelen bij de geboorte en tijdens de kindertijd en zijn verantwoordelijk voor het ons vrij houden vrij van veroorzakers van ziekten. De microben in onze spijsverteringskanaal verrichten vitale taken, het verteren van voedsel, de productie van vitaminen, het afweren van indringers en het reguleren van het immuunsysteem, zelfs schakelen ze onze genen aan en uit.

Antibiotica, samen met vele andere farmaceutische interventies, fungeren als napalm op het microbiome dorp (de gemeenschap van microben in de menselijke maag en darm). Een vijfdaagse kuur kan onderdrukken maar niet goed onderscheiden welke bewoners goed of slecht zijn. Ook een derde van de darmbacteriën zijn resistent tegen antibiotica en als gevolg ervan ontstaan gisten. Deze moeten worden beperkt omdat ze mogelijk kunnen bloeien.

Ondanks het toenemende bewustzijn van deze gevaren bij artsen blijven ze recepten voor antibiotica uitschrijven zonder de consequenties van gezondheid op lange termijn te bekijken. Het globaal gebruik van antibiotica steeg met 35 procent tussen 2000 en 2010, en de Volksgezondheid in Engeland heeft gemeld dat tussen 2010-2013 het totale antibioticagebruik door huisartsen en ziekenhuizen steeg met 6 procent.

Tegen de tijd dat een kind 16 jaar is, heeft het gemiddelde Britse kind reeds ten minste 10 dosissen antibiotica ontvangen. Dat is meer dan één per twee jaar. In de VS is het overmatig gebruik van antibiotica is nog veel erger, daar krijgen kinderen met een gemiddelde van 17 antibiotica kuren voor hun 18e verjaardag. Veel conventioneel gekweekte dieren worden preventief gevoed met antibiotica om ziekte te voorkomen, ook mesten ze deze dieren ermee, veel mensen consumeren daardoor ook veel antibiotica door opname via het vlees.

Het gebruik van Tetracycline door dierenartsen is meer dan 10 keer toegenomen sinds 1969. Het gebruik van penicilline is vervijfvoudigd binnen hetzelfde tijdspad.

2) Verminder de suikers

Alle gisten gedijen op suikers en geraffineerde koolhydraten. Denk maar aan de productie van bijvoorbeeld bier. Ze fungeren als kleine brouwerijen in je buik, het vergisten van meel, suiker, aardappelen en rijst, en het vrijgeven van giftige stoffen, zoals alcohol en aceetaldehyden komen direct in je bloedbaan. Dat is waarom de meeste Candida diëten alle fruit en zuivel uitsluiten (die lactose suiker bevat) op zijn minst voor de eerste 30 dagen en daarna beperk fruit met een laag suikergehalte, bessen en groene appels.

Vrijwel elk dieet sluit gluten uit, alle bronnen, zoals tarwe, rogge, gerst en haver, vanwege zijn rol in de ontwikkeling van de 'lekkende darm' is bevestigd door research. Aan de ene kant probeer de lekken te repareren veroorzaakt door Candida terwijl gluten nieuwe gaten graaft in de darmwand. Je lichaam heeft daardoor anders veel meer werk. Drastisch verlagen van alle koolhydraten om de gisten en schimmels te laten verhongeren. Dat kan soms al het verschil maken.

Alcoholische dranken zijn ook suikers dus ook vermijden. En vrijwel elk Candida dieet raadt gistachtig voedsel af zoals oude kaas, champignons en azijn, met uitzondering van ruwe appelazijn, die gekoeld moeten worden bewaard. Ook zeker geen geen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam e.d. gebruiken.

3) Drink water

Het drinken van veel water is een frequente gezondheids aanbeveling, maar een Amerikaanse arts Anup Kanodia, die gespecialiseerd is in de behandeling van gist en-dysbiosis gedreven ziekten, zegt dat het een van zijn eerste aanbevelingen omdat er zo veel van zijn patiënten zijn uitgedroogd. Met ongeveer 60 procent van het menselijk lichaam is samengesteld uit water, het is noodzakelijk dit aan te vullen om gifstoffen en gistovergroei weg te spoelen. Een mens heeft 2,85 dl per 10 kg lichaamsgewicht nodig.

4) Gebruik een effectieve anti-schimmel

Hoewel artsen soms schimmeldodende medicijnen zoals Fluconazol en Nystatine voor gistovergroei voorschrijven, hebben deze medicijnen dezelfde problemen als antibiotica, het uitroeien van goede bacteriën samen met de slechte, dat leidt tot lange termijn risico's. Ze hebben ook gevaarlijke bijwerkingen, waaronder leverschade.

Van alle antischimmel/anti-Candida supplementen op de markt, een paar belangrijke ingrediënten zijn zeer effectief.

Caprylzuur 

  • Dit is een vetzuur afgeleid van kokosnoten en zit in kokosolie. Het kan ook worden opgenomen in pilvorm, langzaam beginnend bij 500 mg / dag en werken tot 1000 tot 2000 mg driemaal daags.

Undecyleenzuur

  • Dit vetzuur wordt gewonnen uit castorolie en vóór de farmaceutische revolutie, was dit het belangrijkste middel voor het behandelen van schimmelinfecties. Voor een Candida-infectie wordt in verdeelde doses tot 1000 mg / dag genomen.

Gymnema sylvestre

  • Een traditionele ayurvedisch geneesmiddel voor diabetes, bladeren van G. sylvestre zijn ook bekend als "suiker vernietiger" die zuren bevatten waarbij onlangs werd aangetoond dat het niet alleen de overgang van Candida albicans van gist tot schimmel remt, maar ook kan terugdringen naar de onschuldige eencellige conditie. Dit kruid is beschikbaar in 400 mg capsules eenmaal daags te nemen.

Grapefruit zaad extract (GSE)

  • GSE evenals grapefruit pulp bevatten polyfenolen die een krachtige activiteit tegen 91 soorten van schimmel hebben. Bij beide werd het aangetoond dat het de gistcel dood door apoptose (cel zelfmoord "). GSE kan ook als pillen (100-200 mg genomen worden driemaal daags) of in vloeibare vorm (verdund met water, gewoonlijk 10 druppels / dag). Maar GSE gecontra-indiceerd kan je het nemen via een aantal gemeenschappelijke farmaceutische geneesmiddelen, waaronder calciumantagonisten en oestrogeen, dus neem contact op met uw arts als je op een recept wil.

Olie van oregano

  • Deze olie, uit de winterharde wilde oregano struik die groeit in de bergen rond de Middellandse Zee, is medicinaal gebruikt voor millennia, en studies hebben aangetoond dat het is bijzonder effectief is tegen resistente Candida species. Kijk naar afgeleide van het Spaanse versie zoals Origanum vulgare en Thymus capitatus en, indien oraal gebruik, pas 4-6 druppels slechts zeven tot 10 dagen. Oregano olie is gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen en kinderen, en voor iedereen die bloedverdunnende medicijnen heeft, zoals warfarine.

Knoflook

  • De schimmelwerende eigenschappen van knoflook zijn goed ingeburgerd. Het is een eenvoudige aanvulling op het anti-Candida dieet, evenals kruidnagels kunnen worden toegevoegd aan voedsel of rauw gegeten worden.

Berberine

Een gele verbinding die in verschillende bittere planten, zoals goldenseal en Mahoniestruik voorkomen en actief bleek te zijn tegen Candida-species. Het stimuleert opname van glucose door cellen en vermindert de productie van glucose door de lever. De gebruikelijke dosering is 500 mg driemaal daags voor de maaltijd. Sommige mensen ervaren een 'die-off' reactie, met inbegrip van hoofdpijn en griepachtige symptomen, omdat de schimmels sterven bij duizenden; in dit geval, neem rust zo veel mogelijk en laat uw immuunsysteem zijn werk te doen.

5) Eet voldoende groenten

Onderzoek heeft aangetoond dat het veranderen van wat je eet, radicaal je darm microben kan veranderen. Een Italiaanse studie vergeleek de microbiota van kinderen in Europa en in Afrika, die vergelijkbaar zijn bij de geboorte waren. De kinderen in Burkina Faso aten veel peulvruchten en groenten, en ontwikkelde meer diverse microbiële profielen, en bestreden meer soorten ontstekingen, terwijl de Europese kinderen, gevoed met een zetmeelrijke, vette voeding, zag men een verschuiving naar microben geassocieerd met diarree, allergieën en zwaarlijvigheid.

Er is een breed scala aan anti-Candida diëten; sommige staan ​​granen toe zoals bruine rijst en quinoa, sommige vlees, maar het al drastisch verminderen van verwerkte voedingsmiddelen, en een sterke toename van vezelrijke voedingsmiddelen, zoals linzen, noten, chia en lijnzaad. Niet verrassend, is aangetoond dat deze populaties van de behulpzame Lactobacillus bacteriën, die vervolgens de schimmels verdringen in aantal verhogen.

Een gemeenschappelijke noemer van Candida diëten is het eten van veel groenten, vooral donkere, bladgroenten. "Het doel is om ten minste 60 procent van uw eten te laten bestaan in de vorm van groenten," zegt Ann Boroch, auteur van The Cure Candida (Quintessential Healing, Inc., 2009). Het lijkt in eerste instantie misschien moeilijk om te doen, maar het is de sleutel.

Als lijkt het misschien moeilijk om er aan vast te houden, besef dan goed dat, op microscopisch niveau de verandering snel kan gebeuren: Harvard wetenschappers vonden dat het overschakelen van een op basis van vlees dieet en snacks van spek van varkensvlees naar een veganistisch dieet geïnduceerde verschuivingen in de microbiota in slechts één dag.

Chutkan's patiënt Lucia ging op een streng anti-Candida dieet, en consumeerde vooral groenten, en soms mager vlees en vis. Haar dermatitis verdwenen binnen een week en haar andere symptomen begonnen te verminderen, maar toen ze haar dieet versoepelde, ontwikkelde ze een streptokokken keelinfectie en toch kreeg ze een nieuwe ronde van antibiotica. Al haar oude symptomen kwamen terug en toen begon weer een nieuwe ronde van streng dieet tot dat alles weer in bedwang was, zodat ze geleidelijk haar dieet kon bijstellen.

"Mensen realiseren zich vaak niet dat het tijd kost om Candida te veroveren", zegt Boroch, die werd gediagnosticeerd werd met multiple sclerose 22 jaar geleden en bedlegerig was, maar is volledig hersteld. Succes hangt af van het maken van veranderingen in levensstijl in plaats van korte termijn diëten gevolgd door eetbuien, zegt ze.

6) Behandel lokale plaatsen

Enkele van de meest effectieve behandelingen voor topisch aangebracht fungale overgroei zijn niet dure crèmes op recept, maar de goedkope oplossing die door grootmoeder werd gebruikt. Gentiaan Violet (GV) kleurstof werd voor het eerst aangetoond dat het effectief tegen vele Candida soorten is in 1912, en een recente studie bleek dat het aanzienlijk remt 91 soorten van Candida. Ook verstoort het Candida biofilms de dunne, slijmerige, antibiotica-resistente lagen microben en celdelen die beschimmelde delen van het human immunodeficiëntie virus (HIV) patiënten bedekken.

Katheters bekleed met GV veruit superieur aan die bekleed met zilver legering in het voorkomen van microbiële kolonisatie en het is toegeschreven dat wanneer GV toegepast wordt driemaal per week tegen schimmel nagel infecties effectief is. U kunt GV druppelaar kopen of spuitbussen van 1 of 2 procent sterkte maar wees gewaarschuwd, het is rommel en zal paarse vlekken achterlaten.

Ook rauwe appelazijn heeft een lange reputatie voor het bestrijden van schimmelinfecties, omdat het lichaam erdoor verandert naar een pH dat minder goede omstandigheden biedt voor Candida. Voor schimmelnagel of voetschimmel, dompel je de voet in een halve liter warm water plus een kopje rauwe appelazijn voor ongeveer 20 minuten per dag. Voor schimmel gerelateerde luier huiduitslag, doe de babydoekjes weg. Ze zijn hard en vaak vol met chemicaliën die de delicate microbiële evenwicht van de huid beschadigen.

In plaats daarvan kiezen voor zelfgemaakte doekjes met gekookt water, olijfolie of amandelolie en een paar druppels grapefruit zaad extract (GSE) of een druppel tea tree olie.

7) Stress

Stress is een van de moeilijkste dingen om te vermijden, maar het is van cruciaal belang om controle te vinden en manieren voor reacties op wat het leven op je afstuurt, stress is zo nauw verbonden met deze ziekte. En geen wonder. Spanning activeert de bijnieren, die het stresshormoon cortisol produceert die op zijn beurt het lichaam vertelt glycogeen vrij te geven als reactie brandstof. Maar omdat we meestal niet vluchten of fysiek de strijd aangaan met de dingen die ons benaderen, verhoogt dit op natuurlijke wijze onze bloedsuiker en insuline niveaus dramatisch en voedt het daarmee candidia.

Beproefde manieren om stress onschadelijk te maken is onder andere het krijgen van voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging, meditatie, vergevingsgezindheid, de tijd nemen om met familie en vrienden te zijn, en het uiten van uw creatieve kant. Bewust voor kiezen om je geest te bevrijden van de wervelwind van gedachten en die drukke to-do lijsten ten minste een keer of twee keer per dag.

Stress wordt geassocieerd met snelle, oppervlakkige, upper-borstkas ademhaling, zuchten en hyperventileren, waarvan je misschien niet eens bewust bent, dus neem nota van uw ademhaling. Patrick McKeown, die de Buteyko Breathing Method leert, adviseert mensen te vertragen, rustig hun ademhaling en hun in adem volume te verlagen in plaats van diep ademhalen om stress tegen te gaan. Zachtjes ademen door de neus verhoogt stikstofmonoxide, een gas dat ontspant en opent de luchtwegen en bloedvaten, en het bestrijdt bacteriën en het vernietigen van ongezonde fungale vorm van Candida.

Door: Simon Koorengevel

Bekijk de indrukwekkende documentaire over CANDIDA

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

Dit artikel is 8224 keer gelezen!

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair