Zou jij voor 100 miljard Euro op je bankrekening liegen?

100 jaar medische leugens

In het boek van auteur Randall Fitzgerald vertelt hij het het schokkende verhaal over alle giftige stoffen in het voedsel en het milieu.

Het laat ons zien hoe een horrorstory werkelijkheid geworden is. Hoe ons huidige bewerkte voedsel en synthetische geneesmiddelen onze gezondheid ondermijnen. Ondanks de heilzame werking van de geneeskunde op de volksgezondheid, worden we steeds ouder. Maar ouderdomsziekten en de hiermee gerelateerde gezondheidsklachten nemen hand over hand toe. Er wordt ons verteld dat kanker langzaam aan teruggedrongen wordt, maar alle typen kanker zijn de laatste 50 jaar met 85% toegenomen.

Stijging kinderen met kanker en diabetes epidemie

De grootste stijging zien we bij kinderen met kanker. Diabetes type II is inmiddels een ware epidemie geworden, waarvan het einde nog niet in zicht is. Er komen steeds meer vaccins die het immuunsysteem alleen maar verzwakken, er is een enorme stijging van kinderen met chronische klachten. Uit de traditionele geneeskunde stamt het gezegde ‘de natuur geneest – de arts is slechts haar assistent’.

Het advies van Hippocrates was:

Eerst dieet, dan pas medicijnen en als laatste redmiddel chirurgie. Moderne artsen hebben de volgorde omgedraaid.

Oorsprong medicijnen

Bestonden medicijnen oorspronkelijk hoofdzakelijk uit kruiden en plantenextracten, tegenwoordig wordt er zoveel mogelijk naar gestreefd de werkzame stoffen te selecteren en synthetisch na te maken. Het hele milieu is zo verzadigd met chemicaliën dat er ook steeds meer in ons voedsel terechtkomt. Restanten van pesticiden en kunstmest, daarnaast residuën van de vele bewerkingen die ons voedsel ondergaat. Toevoegingen zoals geur- kleur- en smaakstoffen, stabilisatoren, anti-oxidanten, houdbaarheidsverlengende middelen, stoffen die de bereiding versnellen, smaakversterkers etc. Ook alle verpakkingen en met name plastics lekken chemicaliën in de voeding. Ons lichaam wordt steeds zwaarder belast door vreemde chemicaliën, terwijl dieren in aanwezigheid van deze stoffen steeds vaker muteren.

Als deze tendens doorzet vergiftigen we onszelf misschien wel tot uitstervens toe.

De alarmerende feiten in dit boek vormen een schril contrast met onze gerieflijke wereldvisie. Overheden en FDA doen er alles aan om ons gerust te stellen, voornamelijk door ons voor te liegen. Het boek bevat een historisch overzicht van honderd jaar leugens (zoals o.a. fluoridering van drinkwater, cholesterol, de Ritalin affaire, aspartaam, voedselveiligheid). Verder wordt er in de verschillende hoofdstukken alles verteld over de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie, de geneeskunde, de gevolgen en hoe we onszelf kunnen “genezen”, middels een detox. Ook worden alle mythen die we koesteren ontzenuwd. Enkele voorbeelden van deze mythen:’De overheid weet wel wat veilig is’, ‘Etiketten vertellen de waarheid’, ‘De giftigheid zit in de dosering’ (veel synergieën en cumulatieve effecten zijn niet uitgetest), ‘We krijgen alle vitaminen binnen die we nodig hebben’, ‘Vaccinaties zijn altijd heilzaam’, ‘Kunststoffen zijn onschadelijk’, en er worden nog veel meer belicht.

Tips die ons kunnen redden

Aan het einde van het boek geeft hij nog manieren om het tij te kunnen keren middels een ontgiftingsdieet, beter op je voedselkeuzes te letten, en hoe je de gevaren uit je omgeving het hoofd kunt bieden. Een echte eye-opener en ‘must’ voor iedereen die zich met voeding en geneeskunde bezighoudt.

Door: Jetty van der Graaf, Othomoleculair Voedingsdeskundige

100 Jaar Medische Leugens / Randall Fitzgerald

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

Dit artikel is 4929 keer gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair