De werking van het giftige suiker uitgelegd.

ERG INTERESSANT om te weten! Waarom is suiker zo giftig voor het lichaam?

In 1957 heeft Dr. William Coda Martin geprobeerd om deze vraag te beantwoorden: Wanneer is voedsel een voedsel en wanneer is het een gif?

Definitie van giftig.

Zijn definitie van "giftig" was: "Medisch: Elke substantie toegevoegd aan het lichaam, ingenomen of ontwikkeld in het lichaam, waardoor het ziekte kan veroorzaken." Dr Martin heeft inderdaad vastgesteld dat suiker giftig is en aangemerkt als zodanig .

De giftigheid van suiker is voor een deel te wijten aan de samenstelling van puur verfijnde koolhydraten. Het is een chemische stof. Ons lichaam kan deze giftige stof niet gebruiken, omdat het is ontdaan van alle vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die uw lichaam helpt een optimale gezondheid creëren. Wat gebeurt er als suiker wordt ingenomen en plaats neemt in een uitgebalanceerd lichaam.

Wat veroorzaakt suiker in ons lichaam?

Het balans van homeostase (het interne milieu in ons lichaam) is zo essentieel voor ons lichaam, dat de mineralen natrium, kalium, magnesium en calcium worden gebruikt om deze balans te creëren. Bijvoorbeeld, om het bloed van suiker (suiker creëert een zuur lichaam) te neutraliseren, het lichaam calcium uit de botten en tanden haalt en dus zal verval en osteoporose optreden. Als ons lichaam elke dag suiker gebruikt, zal ons lichaam uiteindelijk worden uitgeput van deze zeer belangrijke mineralen. Met een mineralen tekort zal ook uw gezondheid uitput en verzwakt raken waardoor er geen verdediging meer is tegen ziekten. Dit proces maakt de meest gevreesde vrije radicalen die zeer grote schade veroorzaken. Denk bij vrije radicalen gelijkwaardig aan een nucleaire vernietiging van uw lichaam.

Hoe wordt overtollig suiker verwerkt in ons lichaam?

Overtollige suiker beïnvloedt elk orgaan in het lichaam, zoals de lever. De lever is de plaats waar suiker is opgeslagen in de vorm van glucose. Uiteindelijk als er teveel suiker in het lichaam komt kan de lever het suiker niet meer opslaan en zal het overtollige suiker weer terecht komen in uw bloedbaan in de vorm van vetzuren. U mag raden waar die vetzuren worden opgeslagen! Deze worden opgeslagen in de buik, de billen, de borsten en de dijen. Nadat deze gebieden zijn opgevuld, zullen vervolgens de vetzuren verdeeld worden in de organen zoals het hart en de nieren. 

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Suiker belemmert het immuunsysteem van het lichaam waardoor mensen vatbaar worden voor ziekten en aandoeningen. Ook onze witte bloedcellen worden aangetast. Hier zijn slechts enkele omstandigheden die in verband worden gebracht met overconsumptie van suiker: obesitas, kanker, veroudering, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, ouderdomsdiabetes, eczeem, nierstenen, depressie, candida (gist over-groei), angst, tandheelkundige problemen o.a. gaatjes, arteriosclerose, slechte hersenfunctie en vele andere aandoeningen.

Brandstof voor kanker.

Kanker wordt beïnvloed door suiker als gevolg van de belangrijkste bron van brandstof van de kanker cel: glucose. Door regulering van bloedglucose, worden de kankercellen uitgehongerd voor brandstof en het immuunsysteem wordt versterkt. (Denk aan Dr. Gerson van de Gerson Clinic, kankerbestrijding zonder medicijnen.)

Suiker zit overal in verstopt!

We denken aan suiker aan witte korreltjes maar het kan worden vermomd in vele vormen zoals: glucosestroop, fructose, sucrose, lactose, melasse, honing, maltose, vruchtensappen en vele andere vormen. Het is essentieel dat we ons bewust worden van de verborgen gevaren van suiker in verwerkte voedingsmiddelen.

Met het oog op een optimale gezondheid te krijgen, is het essentieel dat we kiezen voor volle granen, fruit, groenten en lichaamsbeweging. Deze verlagen onze stress, en VERMIJD SUIKER.

Door: Simon Koorengevel

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

Dit artikel is 6011 keer gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair