Het gruwelijke verhaal waarom wij beugels dragen. Malocclusie!

Wat is de oorzaak van scheve tanden? 

 • Wordt het veroorzaakt door een genetische afwijking? Nee!
 • Is het een natuurlijk verschijnsel? Nee!
 • Is er een diersoort met een scheef gebit? Nee!
 • Heeft het te maken met de voeding van onze beschaving? Ja!

Wat zeggen orthodontisten?

Orthodontisten zeggen dat de oorzaak een mix is van genetica en leefomstandigheden, net als de meeste andere ziekten, maar behandelen het als een geheel genetisch probleem terwijl het overweldigende bewijs wijst op gebrek aan voedingstoffen en fysieke degeneratie.

Wat is Malocclusie?

Malocclusie is uitlijning van de kaken en / of tanden. Het is uitgegroeid tot een epidemisch probleem waar 95% van de beschaafde bevolking nu mee te maken heeft. Tegenwoordig is een beugel krijgen hartstikke normaal maar moeten we dit accepteren als normaal? 

Een belangrijk onderscheid tussen oorzaak en gevolg: orthodontisten behandelen de symptomen (het effect), maar er wordt openlijk toegegeven dat ze daadwerkelijk niet weten wat de oorzaak van malocclusie is.

Is het niet interessant om te weten!

 • Mensen 1 van de 5400 andere soorten zoogdieren zijn én de enigen zijn die scheve tanden krijgen.
 • De anatomische mens bestaat al 160.000 jaar waarvan malocclusie nog maar net 200 jaar geleden is ontstaan en nu massaal aanwezig is onder 95% van de beschaafde bevolking.              
 • Onze voorouders 32 perfect uitgelijnde tanden en kiezen hadden met 10 mm ruimte achter hun verstandskiezen.
 • Er geen noodzaak was voor orthodontie! Geen gaatjes! Witte tanden! Geen cariës! Geen beugels!
 • Slechts 5% van de voorouders malocclusie hadden.(Een voor de hand liggende oorzaak zoals trauma of ziekte)
 • In de moderne bevolking heeft slechts 5% occlusie! (occlusie is perfect passende tanden)

Is erfelijkheid dan waar?

 • De theorie van tanden verdringing: "te grote tanden geërfd van vader en kaken te klein van moeder" waar was, hoe komt het dan dat we het tegenovergestelde niet zien bij ouders waar de kaken te groot zijn en tanden te klein en spleetjes tussen de tanden?
 • Een kleine Poedel kan worden gekruist met een Deense Dog (veel groter) met duidelijk contrasterende tanden en kaak grootte, maar de nakomelingen zullen perfect passende tanden en kaken hebben.
 • Aan het begin van de 19e eeuw, toen de wereld enorme veranderingen onderging met de Industriële revolutie, was er een plotselinge stijging in malocclusie.

Deze stijging is het gevolg van voedingstoffen en fysieke degeneratie.

De Inuit bevolking (Eskimo’s), erkend als Canadees staatsburger, kregen sociale huisvesting en voedselbronnen. Ze verhuisde naar de moderne beschaving, en binnen 1-2 generaties hadden ze hetzelfde niveau van malocclusie als rest van onze beschaving (soortgelijke waarnemingen werden gemaakt door de hele wereld) De gen theorie kan het razendsnelle tempo waarin malocclusion opduikt, vooral wanneer een raszuivere populatie (zoals de Eskimo’s) zo snel wordt aangetast niet uitleggen.

Weston Price.

Weston Price was een briljant kaakchirurg. En toen hij 60 jaar was en genoeg geld verdient had, zei hij tegen zijn vrouw: “We gaan de wereld rondreizen”. Hij huurde een vliegtuigje en bezocht de wereld op 14 plaatsen. Op deze plaatsen deed hij onderzoek onder de bevolking. Mensen die afgesloten waren van de buitenwereld maar ook mensen van de beschaafde wereld. Hij kwam tot wonderbaarlijke conclusies.

Zwitserland Loetschental 1932

De bevolking van dit dal was afgesloten van de buitenwereld en aten alleen maar voeding die ze zelf verbouwde, melk en vlees van eigen veestapel. De mensen uit dit dal hadden perfect uitgelijnde gezonde tanden en kiezen, een rond hoofd, platte neus en de ogen verder uit elkaar. Niemand had last van malocclusie! Hoogstens 3%.

Zo heeft Weston Price op nog 13 verschillende plaatsen onderzoek gedaan en was tot de conclusie gekomen dat voedingstoffen gebrek de vorm van onze schedel heeft versmalt in onze beschaafde wereld waardoor onze tanden en kiezen niet meer goed passen. Ook de dikte van de schedel is de helft dunner geworden zo blijkt uit zijn onderzoek. Het complete verhaal en foto's vindt u in de link hieronder. Hij toont met zijn onderzoeken aan hoe schadelijk onze voeding al is geweest de afgelopen 100 jaar.

Geschreven door: Simon Koorengevel / bestgezond.nl

Wie geïnteresseerd is in het boek, het is te lezen in het Engels op de volgende link.

Bron: Voedingsstoffen en fysieke degeneratie van Weston Price

http://gutenberg.net.au/licence.html

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

Dit artikel is 35400 keer gelezen!

6 thoughts on “Het gruwelijke verhaal waarom wij beugels dragen. Malocclusie!

 • savannekaterberg@mail.com'
  3 december 2015 at 19:11
  Permalink

  Mooi artikel! Bedankt. 

  Reply
  • gneeltje@gmail.com'
   10 oktober 2017 at 03:32
   Permalink

   Ik zeg als je een baby de fles geeft en dat op voor jouw vaststaande tijden is dat niet normaal,nochthans 90% doet dat en als men al wel borstvoeding geeft stopt men vaak binnen een jaar.

   Een tiet drukt tijdens het drinken de tanden licht naar binnen ,dat doet de fles niet,een baby gaat op zoek naar vervanging en dat is vaak de duim,en die doet het tegenovergestelde de tanden groeien dus langzaam naar voren.Een speen is nog ligter dan een duim en drukt helemaal niet of nauwelijks tegen een kaak,de tanden groeien scheef, we zijn gewoon te ver van de natuur af.

   Reply
 • margo.klijn@gmail.com'
  27 januari 2016 at 18:55
  Permalink

  In dit licht is het ook heel interessant om te kijken naar dit artikel. Ademhaling en de stand van de tong zijn een cruciale factor in het maken en verdelen van ruimte voor tanden en kiezen. http://www.creabel.org/ademen_gebit.html

  Reply
 • bootandrea@gmail.com'
  9 juni 2016 at 20:39
  Permalink

  Niet alles is uit te leggen met voeding… Mijn tanden stonden vroeger heel erg scheef, terwijl er genoeg ruimte was in mijn mond. Dit had dus niet te maken met de voeding. De oorzaak was: een verkeerde tongmotoriek bij slikken. Onze maatschappij heeft flesjes voor baby's in plaats van borstvoeding. In andere culturen geven ze borstvoeding tot 2 á 3 jaar. Daarna zijn ze groot genoeg om uit een beker drinken. Ook geen tuitbeker meer nodig dan. Dus er zijn meer redenen in de westerse samenleving die scheefstand van de tanden veroorzaken…

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair