Essentiele vetzuren en omega-3 tegen kanker – Peskin ontdekkingen

Peskin ontdekkingen

Prof. Peskin wordt wel de grootste kwantum-voedingsdeskundige van deze tijd genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van kanker en voeding. In dit artikel licht hij de essentiele schakel in de cel-ademhaling toe, namelijk de juiste verhouding van omega-3 en -6 essentiële vetzuren.

Lees voor een volledig overzicht ons (e)boek Alles over voeding & supplementen – Waar de deskundigen het over eens zijn'. Het zet alle verschillende meningen op het internet overzichtelijk voor je op een rij.

Het optimaliseren van de cel-ademhaling

Voor het optimaliseren van de cel-ademhaling zijn 5 zaken van belang:

 1. De juiste verhouding van essentiële vetzuren omega-3 en -6
 2. De afwezigheid van transvetten
 3. De aanwezigheid van alle essentiële aminozuren
 4. Een aantal specifieke mineralen
 5. En het reinigen en ontgiften van het lichaam

* Essentieel wil zeggen dat het lichaam deze stoffen niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze stoffen dus via de voeding (of supplementen) tot zich moet nemen.

Essentiële aminozuren:

 • Isoleucine
 • Leucine
 • Lysine
 • Methionine
 • Fenylalanine
 • Threonine
 • Tryptofaan
 • Valine

Essentiële vetzuren, het belangrijkste wapen tegen kanker

Een gezonde celwand bestaat voor een groot deel uit de essentiële vetzuren omega-3 en 6 (in de verhouding 1:1 tot 1:2). Deze juiste verhouding van omega-3 en 6 trekt zuurstof de cel in en zorgt voor een optimale cel-ademhaling van tegen de 100%.

Echter, door de huidige landbouwmethoden is omega-3 bijna volledig uit onze voeding verdwenen. Daarvoor in de plaats eten mensen nu vaak bewerkte/verzadigde vetten (de zogenaamde transvetten). Deze verharde vetten nemen in de celwand de plaats van de onverzadigde vetten in en kunnen GEEN zuurstof ademen. Daarmee hebben ze een desastreus effect op de gezondheid.

De afname aan omega-3 en het eten van transvetten zijn de belangrijkste twee oorzaken van de toename aan kanker in deze tijd, aldus Peskin. Voor een optimale cel-ademhaling dien je alle transvetten uit je voeding te schrappen en dien je extra omega-3 tot je te nemen.

Neem daartoe elke dag 3-6 gram omega-3 en 6 vetzuren in de verhouding 1:1 of 1:2. Je kunt dit bereiken door gelijke delen onverhitte lijnzaad- en hennepzaadolie te mengen en daar ‘s ochtends en
‘s avonds een theelepel, maximaal een dessertlepel van te nemen.

 • YES, Essentiele vetzuren  is een supplement dat belangrijke essentiële oliën bevat op basis van de door Peskin gedane aanbevelingen en onderzoek, zowel preventief als ook om kanker te stoppen.

Noot: Vaak wordt vis aangeraden om dit te bereiken, maar vis bevat met name derivaten van omega-3 en niet of nauwelijks de pure omega-3 die je nodig hebt om de cel goed te laten ademen (dit is een veel voorkomende verwarring in de aanbevolen kankerdiëten!). Vervang visolie dus voor biologische lijnzaadolie, dit is de beste bron van de pure omega-3 vetzuren die je nodig hebt.

Bron: http://genezendvermogen.nl/

Ook voor meer nuttige informatie over kanker en over Peskin!

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

Dit artikel is 5065 keer gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair