Waarom een hoge cholesterol geen hart- & vaatziekten veroorzaakt.

Onderzoek Amerikaanse Hartstichting

Uit een uitgebreid onderzoek door de Amerikaanse Hartstichting, de “American Heart Association” is op april 2001 een onderzoek gepubliceerd onder de naam “Lyon Diet Heart Study”.

Link naar de onderzoeksresultaten

Lyon Diet Heart Study

Wat houdt dit onderzoek in?

In dit onderzoek werden twee diëten getest op een grote groep vrijwillige proefpersonen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Belangrijk in dit onderzoek was of er een link was tussen verhoogde cholesterol en hart- en vaatziekten. Dit onderzoek is vroegtijdig gestopt omdat bleek dat mensen die kans hadden op overlijden door hart- & vaatziekten met 70% afnam bij verhoogde cholesterol. Erg tegenstrijdig. Het Mediterraanse dieet was daar de oorzaak van. Beschreven in dit onderzoek.

Wat is cholesterol?
Cholesterol is een molecuul dat zorgt  voor  o.a. als reparatiemiddel bij infecties en beschadigingen in je lichaam. Zodra ergens dus een beschadiging of infectie in het lichaam is krijgt het lichaam een seintje om de schade te repareren. Een verhoogde hoeveelheid Cholesterol geeft dus aan dat er veel gerepareerd moet worden om de benodigde bouwstoffen naar de cellen brengen. Cholesterol is niks anders dan een transportmiddel om de bouwstoffen te brengen. 

Ergens las ik: 
Water veroorzaakt geen tsunami, maar zonder water geen tsunami.
Voor hart- en vaatziekten geldt hetzelfde
Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten, maar geen hart- en vaatziekten zonder cholesterol.

Documentatie
In het boekje “Waarom dieren geen hartinfarct krijgen … maar mensen wel” Staat in het hoofdstuk over cholesterol op pagina 75 beschreven hoe het zit.

Het boekje is gratis te downloaden op de volgende link

Waarom dieren geen hartinfarct krijgen … maar mensen wel

 

Waardeert u onze website? Like ons dan op Facebook.

 

Dit artikel is 17441 keer gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair