Gezondheidsvoordelen van Amla, de Indiase kruisbes

De gezondheidsvoordelen van Indiase kruisbes, ook bekend als Amla, kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het hoge vitamine C-gehalte. Amla verhoogt de voedselopname, balanceert maagzuur, versterkt de lever, voedt de hersenen en het mentaal functioneren, ondersteunt het hart, versterkt de longen, regelt verwijdering van vrije radicalen, verbetert vruchtbaarheid, helpt de urinewegen, verhoogt de gezondheid van de huid, bevordert gezonder haar, fungeert als een lichaam koelvloeistof, spoelt gifstoffen, verhoogt de vitaliteit, versterkt de ogen, verbetert de spierspanning en werkt als een antioxidant.

De Indiase kruisbes behoort tot de Euphorbiaceae familie. Dit fruit rijpt in de herfst in natte, beboste en heuvelachtige gebieden op het Indiase subcontinent. In India wordt het beschouwd als een heilige boom. De vrucht is zeer voedzaam, maar het smaakt zuur. Zowel gedroogd als vers fruit kan het worden verbruikt voor gezondheid voordelen.

Het biedt oplossingen voor vele ziekten, dus het wordt veel gebruikt in ayurvedische behandelingen. Kruisbes is zeer rijk aan vitamine C en bevat veel mineralen en vitaminen zoals calcium, fosfor, ijzer, caroteen en vitamine B-complex. Amla is ook een krachtige antioxidant.

Veel gezondheidsproblemen veroorzaakt door oxidatieve schade (wanneer lichaamscellen zuurstof gebruiken, produceren ze bijproducten, zogenaamde vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken). Antioxidanten voorkomen en herstellen deze schade. Vitamine C is een goede antioxidant, die kruisbessen tot een krachtig hulpmiddel maken tegen verschillende omstandigheden, waaronder verschillende soorten kanker.

Gezondheidsvoordelen van Amla

Haarverzorging

Amla wordt gebruikt in veel haartonics omdat het bevorderd haargroei en pigmentatie. Het versterkt de wortels van het haar, behoudt kleur, en verbetert de glans. Het eten van verse kruisbes of het toepassen van de pasta op de haarwortels verbetert de haargroei en kleur. Amla olie is zeer populair in India omdat het is aangetoond dat het kans op haarverlies en kaalheid verminderen. Deze kwaliteit komt door het caroteengehalte van Amla, alsmede het ijzergehalte en de algemene antioxidant capaciteit, die haarverlies vermindert waar normaal de vrije radicalen haarzakjes beschadigen of beïnvloeden de hormonen die premature haaruitval veroorzaken.

Ogen

Het drinken van kruisbes sap met honing is goed voor het verbeteren van het gezichtsvermogen, en studies hebben aangetoond om bijziendheid en cataract te verbeteren, door het verminderen van de intra-oculaire spanning. Dit is vooral te danken aan zijn indrukwekkende inhoud van caroteen, die al lange tijd bekend staan om hun krachtige invloed op de visie-gerelateerde aandoeningen, die activiteit van vrije radicalen helpen voorkomen. Vitamine A en caroteen verminderen maculadegeneratie, nachtblindheid, en het versterkt je gezichtsvermogen.

Calcium Absorptie

Een van de minder besproken voordelen van Amla is hoe het helpt het lichaam calcium op te nemen op een positieve manier. Calcium is een essentieel onderdeel voor onze botten, tanden en nagels, en zorgt er ook voor dat wij mooi glanzend haar krijgen. Dus, het eten van vitamine C-rijk fruit zoals Indiase kruisbessen is een geweldige manier om je lichaam mooi te laten blijven en je goed te blijven voelen.

Metabolische activiteit

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten is één van de belangrijkste manieren om gezond te blijven, want eiwitten zijn een essentieel onderdeel van de metabolische activiteiten van ons lichaam. Onze enzymen kunnen plantaardige eiwitten afbreken en omzetten in aminozuren en omzetten in bruikbare eiwitten voor ons lichaam. Eiwit is nodig voor cellulaire groei, spierontwikkeling, gezondheid van de organen, en een breed scala van andere metabolische activiteiten die we nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven!

Menstruatiepijn

Sommige mineralen en vitaminen in Alma zijn zeer nuttig in de behandeling tegen menstruatiepijnen. Het duurt een tijdje voordat de nodige elementen opgenomen worden in het lichaam, daarom is het beter om Alma op een regelmatige basis te eten, zodat het altijd in het systeem menstruatiepijn kan voorkomen.

Diabetes

De kruisbes bevat chroom, die een therapeutische waarde voor patiënten met diabetes heeft. De Indiase kruisbes stimuleert de geïsoleerde groep van cellen die het hormoon insuline af scheiden, waardoor de bloedsuikerspiegel helpt te verminderen bij patiënten met diabetes en het houdt het lichaam evenwichtig en gezond. Als de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd, betekent dit dat glucose wordt gebruikt door de cellen als functionele energie, zodat het metabolisme sterker is en je meer energie hebt, zonder schommelingen in de bloedsuikerspiegel, die zo gevaarlijk voor diabetische patiënten. Chromium verhoogt ook het effect van bètablokkers, die worden gebruikt voor de gezondheid van het hart, door vermindering van het LDL-cholesterolgehalte van het lichaam.

Oraganic-Amla

Diuretische werking

Naast een vrucht met hoog watergehalte, is Amla ook diuretisch. Dit betekent dat het de afgifte van water door de nieren bevordert. Urineren helpt ons lichaam te ongewenste toxines en teveel aan water af te voeren, zoals zouten en urinezuur. Bovendien kan het helpen gewicht te verliezen, omdat 4% van de urine bestaat uit vet. Daarom is een diuretische stof altijd noodzakelijk voor het gezond houden van de nieren en ook het voorkomen van urineweginfecties en uteriene infecties.

Spijsvertering

Zoals de meeste vruchten is Alma zeer rijk aan vezels. Vezels voegt bulk toe aan de ontlasting, helpt voedsel door de darmen heen te bewegen en houdt uw stoelgang regelmatig. Dit vermindert de kans op verstopping en vezels kunnen ook helpen diarree te verminderen. Vezels stimuleren ook de afscheiding van maag- en spijsverteringssappen, zodat voedsel efficiënt wordt verteerd en voedingsstoffen optimaal opgenomen worden, en je lichter en gezonder voelt. Het verminderen van obstipatie kan ook helpen je te beschermen tegen verschillende gastro-intestinale stoornissen, zelfs darmkanker!

Hart ziekten

Zoals hierboven vermeld, versterkt de kruisbes de hartspier, zodat het hart soepel bloed door het lichaam pompt. Door het verminderen van overtollige cholesterol opbouw kan het chroom van de kans op atherosclerose, of de vorming van plak in de bloedvaten en slagaders verminderen. Dit vermindert de kans op beroertes en hartaanvallen. Door het ijzergehalte ontstaan er nieuwe rode bloedcellen, waardoor circulatie van de zuurstofvoorziening voor organen en cellen om de groei en regeneratie van weefsel te optimaliseren, door de bloedvaten en slagaderen schoon te houden.

Infectie

Door zijn antibacteriële eigenschappen, beschermen de Indiase kruisbessen het lichaam tegen infecties door het verbeteren van het immuunsysteem. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C, die beroemd is om zijn indrukwekkende anti-oxidant capaciteiten en de stimulatie van het immuunsysteem. Het verhoogt het aantal witte bloedcellen in het lichaam, die de belangrijkste verdedigingslinie vormen voor het immuunsysteem, omdat witte bloedcellen elimineren en vallen toxinen en vreemde stoffen in de bloedbaan aan door het hele lichaam.

Diarree en dysenterie

Vanwege de sterke afkoeling en laxerende eigenschappen, is kruisbes een belangrijk bestanddeel en remedie voor diarree en dysenterie. Het biedt een grote opluchting voor maag-syndroom en hyperchlorhydria (brandend gevoel in de buik). Als een laxeermiddel, helpt het te spoelen van elke toxinen of schadelijke stoffen die u hebt gegeten en die vaak de oorzaak zijn van uw ongemak of ziekte. Als de stoffen uit uw lichaam zijn kan de genezing beginnen.

Anti-veroudering

Amla voorkomt gezondheidsgerelateerde hyperlipidemie door de hoeveelheid van vrije radicalen te verminderen in het lichaam via de antioxiderende eigenschappen. Vrije radicalen zijn geassocieerd met tekenen van veroudering zoals rimpels en ouderdomsvlekken.

Kruisbessen bevatten meer dan 80% water, eiwitten, mineralen, koolhydraten en vezels. Het wordt ook gebruikt als een remedie voor koorts, leverziekte, indigestie, bloedarmoede, urine-problemen, ademhalingsproblemen, hersenen, maag en cardiovasculaire ziekte. Kruisbes verlaagt het cholesterolgehalte, verhoogt de productie van rode bloedcellen, en versterkt de tanden en nagels.

Met andere woorden, de Indiase kruisbes (Amla) als een vers fruit, sap, of in gedroogde vorm laat een grote verbetering zien van uw gezondheid!

Dit artikel is 9535 keer gelezen!

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair