Zes kalmerende yoga houdingen voor kinderen.

Onze snelle wereld kan zelfs de meest georganiseerde volwassen een stress gevoel geven. Stel je eens voor hoe dit invloed heeft op uw kind! Uw kind is niet in staat om vast te stellen dat de complexe emotie die ze voelen stress is, dus let op de waarschuwingssignalen zoals:

  • hyperactief
  • bedplassen
  • moeite met slapen
  • steeds teruggetrokken
  • lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn
  • agressief gedrag, met name tegenover andere kinderen

Het is bekend dat yoga kan helpen volwassenen te relaxen. Kinderen kunnen ook profiteren van de dezelfde prachtige voordelen. Yoga helpt kinderen rustiger te worden en te focussen. Een studie aan de Universiteit in Californië door Tom Carey waarbij kinderen in de klas yoga kregen bleek dat yoga niet alleen betere prestaties gaf aan de klas, maar ook helpt het gevoel te verbeteren van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de kinderen. In feite, zegt Karey dat steeds meer scholen erkennen de kracht van yoga,  en toe voegen aan hun curriculum als een gezonde vorm van lichaamsbeweging en een positieve kopie-mechanisme is tegen stress. "Iets eenvoudigs als het langzaam nemen van diep adem kan helpen een kind om minder angstig en meer succesvol te zijn, bij het nemen van een toets," zegt Carey. Het is nooit te vroeg, of te laat, om yoga te leren aan uw kind. Kinderen worden geboren en kennen de houdingen die we bij yoga doen. Één pose wordt ook genoemd naar de “Gelukkige Baby” voor die reden! De focus om de natuurlijke houding van je kind spelmatig te oefenen in de praktijk kan je opzoek gaan naar een kindvriendelijke yogales of download een yogales online. U kunt ook beginnen met het oefenen met uw kind van deze zes kalmerende poses. Zodra uw kind de poses kent, kan het in de praktijk zichzelf verweren tegen stress, maar yoga kan helpen een kind ook kalmeren na een woedeaanval. Vergeet niet om het licht en simpel te houden. Eenvoudig beginnen. Één of twee poses in begin geeft al een betere focus. Met de tijd en naarmate ze ouder worden, kunnen ze hun vaardigheden verbeteren en uitbreiden.

"Niet te snel en wees erbij! Verbindt met je kind en laat je kind van je leren.", vertelt Karey.

De krijger houding

7CalmingYogaPosesForKids_01Warrior

Deze reeks wordt gedaan in een longe positie met de armen gestrekt, bouwt aan kracht en uithoudingsvermogen. Het is een verkwikkende houding die negativiteit loslaat door de methodische ademhaling. Krijger I en II zijn ideaal voor beginners. Maak deze leuke oefening. U kunt schreeuwen  en krijger kreten roepen en spelen met zwaarden en harnassen.

De Kat-Koe houding

7CalmingYogaPosesForKids_02CatCow

Deze wordt gezegd dat het emotioneel evenwicht creëert, en het loslaten van je rugspieren masseren je spijsverteringsorganen. Wanneer u uw kind deze eenvoudige poses leert, kunt u spelen met het dier thema. Boe als je rug hol hebt en miauw als je je rug bool hebt.

Hond met gezicht naar de grond

7CalmingYogaPosesForKids_03DownwardDog

Deze pose biedt een geweldige onderdeel, bij het vrijgeven van spanning in je nek en rug. Nogmaals – speel het dier thema en blaft met een kwispelende "staart", die verder helpt rekken van de beenspieren.

Boom houding

7CalmingYogaPosesForKids_04Tree

Deze balanceer pose ontwikkelt mind-body bewustzijn, verbetert de houding en ontspant de geest. Een kind kan het een uitdaging vinden om evenwicht te hebben op één voet, zodat het hem zal aanmoedigen om zijn voet te zetten dat comfortabel is. Het kan worden gestut op de grond, bij de tegenoverstaande enkel of onder of boven de tegenovergestelde knie. De armen  uitstrekken helpt ook de houding te handhaven.

Gelukkige baby houding

7CalmingYogaPosesForKids_05HappyBaby

Kinderen worden aangetrokken tot deze leuke, gekke houding, die de heupen opent. Het heroriënteert de wervelkolom en kalmeert de geest. Moedig je kind aan heen en weer te rocken in deze houding, deze actie zorgt voor een zachte rugmassage.

Slaap houding

7CalmingYogaPosesForKids_06Sleeping

We noemen dit de "Slaap houding". Met deze houding eindigen we meestal een yogales en stimuleert diepe ademhaling en meditatie. U kunt een warm, vochtig washandje over de ogen van uw kind leggen, spelen ontspannende muziek, of geef een korte voetmassage terwijl ze rusten.

Bron: Written by Caitlin Boyle

Dit artikel is 7544 keer gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345

Populair